Cottonmix Katoenpleister

cottonmix katoenpleisterAls u op zoek bent naar een milieuvriendelijk en duurzaam product, dan adviseren wij Cottonmix katoenpleister. Cottonmix katoenpleister is een vloeibaar behang met bijzondere eigenschappen. Het product is gemaakt van katoen, gemalen jute en cellulose en natuurlijke poederlijm. Het is warmte- en geluidsisolerend, brandvertragend, reukloos en voelt zacht aan. Het is een veilige afwerking op de wand omdat het geen scherpe randjes heeft (soft touch). Eventuele beschadigde plekken op  muur, wand of plafond zijn eenvoudig te herstellen. Bovendien kan er een andere kleur overheen geschilderd worden. Ook het verwijderen van Cottonmix gaat snel en eenvoudig.

Cottonmix kan in de kleurstelling van uw huisstijl worden aangebracht. Tevens kan uw bedrijfslogo of beeldmerk in de Cottonmix afwerking worden meegenomen. 

De akoestische eigenschappen van Cottonmix katoenpleister zijn bijzonder. Met katoenpleister wordt het geluid in de ruimte goed geabsorbeerd. Daarom passen wij Cottonmix katoenpleister veelvuldig toe in kantoren, vergaderruimtes, kinderdagverblijven, ziekenhuizen, discotheken e.d. We brengen Cottonmix katoenpleister aan op

Het product kan op nagenoeg alle soorten ondergrond worden aangebracht (beton, hout, steen, kunststof, metaal, glas). De vriendelijke en onderscheidende eigenschappen van dit product garanderen een warme, veilige en kwalitatieve afwerking in het interieur.

Cottonmix katoenpleister is:

 • cottonmix vloeibaar behangWarmte isolerend/koude isolerend
 • Geluidsisolerend 0,15 NRC, dubbellaags max. 0,40 NRC
 • Milieuvriendelijk
 • Scheuroverbruggend
 • Elastisch
 • Toepasbaar op bijna iedere ondergrond na voorbehandeling met ISO WB
 • Trilling absorberend
 • UV bestendig
 • Reukloos in verwerking
 • Vrijwel onzichtbaar te repareren
 • Brandvertragend standaard Bs2 klasse (Bs1 klasse met toevoeging van mineralen)
 • Overschilderbaar

Kleurassortiment

Het Cottonmix kleurassortiment is samengesteld uit verschillende basiskleuren, deze zijn naar wens te mengen met toevoegingen zoals, jute, kurk, glitter etc. Naast het basisassortiment is het op aanvraag mogelijk Cottonmix te leveren in alle mogelijke RAL kleuren. 


Cottonmix akoestiek

cottonmix akoestiekHet materiaal Cottonmix heeft van zich zelf al een akoestische waarde van max. 0,15 NRC, dubbel laags max. 0,40 NRC. Om de akoestische waarde te verhogen is het mogelijk de Cottonmix afwerking aan te brengen op akoestische panelen. Hierdoor word het mogelijk een akoestische waarde te creëren van max. 0,85 NRC. Conform NEN-EN-ISO – 354 : 2003 en NEN-EN-ISO – 11654 : 1979. SAA conform ASTM – C 423.
Door de panelen af te werken met de Cottonmix afwerking wordt een geheel naadloos akoestisch oppervlak gerealiseerd. Deze panelen kunnen rechtstreeks op het plafond/wand worden verlijmd of geschroefd. Tevens bestaat de mogelijkheid de panelen door middel van een ophangsysteem te bevestigen.

Milieuvriendelijk

Cottonmix is oplosmiddelvrij. Er wordt uitsluitend water gebruikt, het kleurpigment dat aan het katoenmengsel word toegevoegd bevat geen chemische toevoegingen. Het bevat geen giftige bestanddelen/dampen, het materiaal is antistatisch en stof afwijzend en biologisch afbreekbaar. 


Technische specificaties

De technische specificaties van Cottonmix hebben wij digitaal beschikbaar. Op verzoek sturen wij u deze graag toe.

Voor meer informatie, prijzen of een vrijblijvend bezoek aan onze showroom kunt u contact met ons opnemen!

volg ons op Facebook volg ons op Twitter volg ons op LinkedIn